Абсолютно новий Renault Kardian: компактний, сучасний і технологічний позашляховик cтворений для завоювання міжнародних ринків

Запуск абсолютно нового Kardian знаменує собою ще один крок у стратегічному плані "Renaulution" - початок етапу "Оновлення" на міжнародних ринках Renault. Ця абсолютно нова модель є першою в повній лінійці автомобілів з міжнародним фокусом, що ілюструє нову стратегію бренду для неєвропейських ринків. Розроблена відповідно до очікувань ринку та у тісній співпраці з командами, що базуються в країнах, де Renault вже давно присутній, та командами Техноцентру, ця модель надійде у продаж в Латинській Америці, перш ніж з'явиться на інших неєвропейських ринках.

Новий Renault Kardian - це компактний міський автомобіль B-сегмента, в основі дизайну якого лежить ДНК Renault, як у стилі, так і в оснащенні. Його передня частина демонструє нову стилістичну ідентичність бренду, що включає логотип "Nouvel'R" і нову фірмову систему освітлення.

Виразно сучасний, абсолютно новий Kardian може похвалитися інноваціями та функціями, які зазвичай зарезервовані для автомобілів вищого сегменту - 17-дюймові колісні диски, висока консоль з перемикачем передач "e-shifter", а також налаштування MULTI-SENSE, що пропонують різні режими водіння та вісім варіантів навколишнього освітлення. Новий Renault Kardian також оснащений шістьма подушками безпеки, а також 13 передовими системами допомоги водієві (ADAS), такими як система попередження про сліпі зони та система камер кругового огляду.

Новий Kardian презентує нову модульну та універсальну платформу Renault, яка дозволить розробити різноманітний модельний ряд для низки неєвропейських ринків. На ринку Південної Америки абсолютно новий Kardian буде оснащений інноваційною механічною комбінацією: 1,0-літровим трициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 125 к.с. і крутним моментом 220 Нм з безпосереднім впорскуванням пального, що працює в парі з автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням: Efficient Dual Clutch (EDC).

Спираючись на свою багаторічну промислову присутність у кількох регіонах світу, Renault вироблятиме абсолютно новий Kardian спочатку на заводі в Курітібі в Бразилії, а потім, завдяки маневреності та гнучкості нашої промислової системи, на заводі в Касабланці (SOMACA) в Марокко.

Фабріс Камболів, генеральний директор бренду Renault
Фабріс Камболів, генеральний директор бренду Renault
"За допомогою Міжнародного плану розвитку бренду Renault до 2027 року ми прагнемо трансформувати бренд Renault в усьому світі, демонструючи невпинне прагнення створювати цінність для наших клієнтів. Абсолютно новий Kardian - перша з восьми моделей, які ми запустимо до 2027 року - ідеально втілює цей план у сегменті B, створюючи основу для більш широкого наступу в сегментах C і D".
Бруно Ванель, віце-президент бренду Renault з питань продуктивності продукції
Бруно Ванель, віце-президент бренду Renault з питань продуктивності продукції
"У новому Kardian присутня вся ДНК і досвід Renault: новий стиль дизайну і технології, які є інноваційними для сегменту, корисними і добре продуманими і приносять значну цінність нашим клієнтам. Цей автомобіль, безумовно, підсилює та модернізує наш модельний ряд В-сегменту - спочатку в Латинській Америці, а потім і на інших ринках, таких як Марокко".
Демонстрація нової ідентичності бренду Renault

Перший міжнародний автомобіль, що демонструє нову ідентичність бренду Renault, абсолютно новий Renault Kardian поєднує в собі міцний силует кросовера з більш витонченими та емоційними лініями. Ці маркери нової візуальної мови бренду надають автомобілю сучасного та технологічного вигляду, що відрізняє його від інших міжнародних міських паркетників.

Модульні решітки на даху
Модульні решітки на даху
Новий Renault Kardian оснащений гнучкими рейлінгами на даху. Встановлені поздовжньо, вони можуть бути дуже легко переведені в поперечне положення за допомогою правого гайкового ключа. Ці дуги витримують до 80 кілограмів вантажу і мають сріблястий колір, як і передні та задні накладки на пороги.
Пропорції, що максимізують внутрішній простір
Пропорції, що максимізують внутрішній простір
Новий Renault Kardian довжиною 4,12 метри, шириною 1,75 метри та висотою 1,54 метри належить до сегменту B. Його розміри роблять його ідеальним вибором для їзди містом, а великі (17-дюймові) колеса, велика (2,6 м) колісна база та кути з'їзду і розвороту (20° і 36° відповідно) роблять його універсальним транспортним засобом, придатним для будь-яких доріг. Його довга, найкраща в своєму класі колісна база також допомагає максимізувати внутрішній простір, особливо в зоні задніх пасажирів. Об'єм багажника 358 дм3 VDA (410 літрів) є ще одним вагомим показником його універсальності.
17-дюймові диски з алмазним шліфуванням
17-дюймові диски з алмазним шліфуванням
Бокова частина нового Renault Kardian також додає сучасний штрих до його зовнішнього вигляду. Його сміливі лінії підкреслюють 17-дюймові алюмінієві диски з алмазним шліфуванням. Двоколірні, вони поєднують чорний і полірований алюміній з безліччю маленьких ромбоподібних граней, створюючи контраст з точки зору яскравості.
Решітка для створення фірмового стилю
Решітка для створення фірмового стилю
Відповідно до теми ромба, що є центральною для ідентичності бренду, абсолютно новий Renault Kardian має решітку радіатора з 3D "ромбовидним" візерунком, утвореним безліччю маленьких ромбів, блиск яких підкреслюється глибоким глянцевим чорним фоном. Логотип Renault "Nouvel'R", який вперше з'явився на міжнародній моделі, розміщений у центрі решітки, наче вмонтований дорогоцінний камінь.
Сучасні та яскраві кольори
Renault Kardian буде представлений в Південній Америці в п'яти кольорах: білий лід, сірий, сіра Кассіопея, чорна перлина, а також Orange Energy (абсолютно новий яскравий колір, який гармонійно поєднується з двоколірним чорним дахом). Сріблясті планки на даху, передні та задні накладки на пороги ще більше підкреслюють гармонійне поєднання помаранчевого кузова з чорним дахом, що надає автомобілю виразно сучасного вигляду.
Жиль Відаль, віце-президент з дизайну, бренд Renault
"У той час як абсолютно нові пропорції Kardian виражають динамізм, його дуже органічні та округлі форми, разом з м'язистими "плечима" та плавними лініями, передають відчуття емоційності та сучасності".
Сучасний та технологічний інтер'єр

Інтер'єр абсолютно нового Renault Kardian розроблений для того, щоб подарувати вам приємні враження від перебування в автомобілі, поєднуючи сучасність і технології з емоційним дизайном. Салон демонструє ознаки позашляховика, може похизуватися обладнанням та якісними матеріалами, які зазвичай зарезервовані для автомобілів вищого сегменту.

Висока консоль та найкращий у своєму сегменті простір для зберігання речей
Висока консоль та найкращий у своєму сегменті простір для зберігання речей
Абсолютно нова висока консоль Renault Kardian надає салону вигляду кросовера. Пропонуючи найкращий у своєму сегменті об'єм зберігання у вісім літрів, висока консоль має підлокітник, чотири USB-порти (два спереду та два для задніх пасажирів) та відсік для смартфону з бездротовою зарядкою. Загалом, абсолютно новий Renault Kardian має понад 26 літрів внутрішнього простору для зберігання речей - більше, ніж будь-який інший автомобіль B-сегменту в Бразилії.
Перемикач передач "e-shifter" та електричне стоянкове гальмо
Перемикач передач "e-shifter" та електричне стоянкове гальмо
Новий Renault Kardian оснащений перемикачем передач "e-shifter" (без механічного троса), який дозволяє перемикати передачі простим натисканням. Цей важіль у стилі джойстика, натхненний світом ігор, забезпечує плавне та інтуїтивне керування автомобілем, додаючи салону виразно технологічний відтінок. Ще одна родзинка дизайну інтер'єру - електричне стоянкове гальмо, яке не тільки додає салону сучасності, але й дозволяє краще використовувати простір між водієм і пасажиром на передньому сидінні.
Цифрова інформаційна панель
Цифрова інформаційна панель
Новий Renault Kardian може похвалитися ще однією відмінною рисою: сучасною та вишуканою семидюймовою цифровою панеллю приладів. Інтерфейс відображає актуальну інформацію про водіння та забезпечує плавну навігацію між різними кутами огляду. Колір підсвічування екрану можна налаштувати для восьми різних варіантів зовнішнього освітлення, які можна активувати за допомогою мультимедійного екрану, і вони поєднуються зі світлодіодами, що проходять уздовж панелей передніх дверей, підкреслюючи дизайн інтер'єру абсолютно нового Renault Kardian. Обраний режим освітлення також відтворюється на екрані мультимедійної системи.
8-дюймовий мультимедійний екран з налаштуваннями MULTI-SENSE
8-дюймовий мультимедійний екран з налаштуваннями MULTI-SENSE

Ще однією технологічною родзинкою Renault Kardian є восьмидюймовий мультимедійний плаваючий екран з тонкими краями. Мультимедійна система підтримує Android Auto та Apple CarPlay через дротове та бездротове з'єднання, що дозволяє використовувати додатки для керування автомобілем та розважальні програми зі смартфона безпосередньо через екран. Екран дуже чутливий.

Цей екран надає доступ до налаштувань MULTI-SENSE для ще більшої кількості емоцій та відчуттів, дозволяючи водієві обирати між трьома режимами водіння - Eco, Sport та MySense - та різними варіантами зовнішнього освітлення відповідно до свого настрою.

Безпека та захист: розумні технології

Новий Renault Kardian наповнений безліччю технологій, включаючи 13 передових систем допомоги водієві (ADAS) - дві з яких не доступні в жодному іншому автомобілі B-сегмента в Бразилії. Відчуття безпеки, що виникає завдяки високому положенню водія, доповнюється обладнанням пасивної безпеки - включаючи шість подушок безпеки - і посиленою структурою кузова, що зменшує вплив зіткнень.

Системи попередження про сліпі зони та камери кругового огляду - унікальне обладнання в цьому сегменті
Системи попередження про сліпі зони та камери кругового огляду - унікальне обладнання в цьому сегменті
Для безпечного та плавного водіння абсолютно новий Renault Kardian оснащений системою попередження про сліпі зони - елементом обладнання, якого немає в жодному іншому автомобілі B-сегмента в Бразилії. Ця система сповіщає водія про наявність транспортного засобу поза полем зору - наприклад, під час зміни смуги руху. Працюючи на швидкості від 30 до 140 км/год і використовуючи чотири ультразвукові датчики, встановлені з обох боків автомобіля, система видає візуальні попередження водієві за допомогою миготливих світлодіодних індикаторів на дзеркалах заднього виду. Цю функцію можна легко активувати або деактивувати за допомогою мультимедійного екрану на приладовій панелі. Система камер кругового огляду - ще один елемент обладнання, якого немає в жодному іншому автомобілі B-сегмента в Бразилії - спрощує життя водієві, відображаючи перешкоди спереду, ззаду та з боків автомобіля на восьмидюймовому центральному екрані мультимедійної системи під час маневрів заднього ходу та паркування. Водій може змінювати кут нахилу камер лівого, правого, переднього та заднього огляду.
Адаптивна система круїз-контролю
Адаптивна система круїз-контролю
Система адаптивного круїз-контролю (ACC) Renault Kardian є корисною функцією для тривалих поїздок, пропонуючи водієві комфорт і безпеку. Ця система на основі датчиків автоматично регулює швидкість автомобіля, щоб допомогти водієві підтримувати задану дистанцію до транспортного засобу попереду, не натискаючи на педаль акселератора. Якщо попереду немає автомобіля, ACC працює як звичайний круїз-контроль. Цю систему можна активувати, починаючи зі швидкості 30 км/год, а її стан відображається на екрані навігатора.
Система оповіщення про безпечну дистанцію
Система оповіщення про безпечну дистанцію
Ця система інформує водія про інтервал часу між його автомобілем і транспортним засобом попереду, щоб він міг дотримуватися безпечної дистанції. Вона працює, коли швидкість автомобіля становить від 30 до 180 км/год, але вимикається, коли вмикається система адаптивного керування.
Система попередження фронтального зіткнення та активне екстрене гальмування
Система попередження фронтального зіткнення та активне екстрене гальмування
Система попередження фронтального зіткнення використовує камери та радари, щоб попередити водія, якщо він наближається до транспортного засобу попереду. Візуальне попередження відображається на екрані навігації, а звуковий сигнал спрацьовує, коли водій повинен загальмувати. Якщо водій не реагує вчасно, активна система екстреного гальмування автоматично застосує гальма, щоб зупинити автомобіль.
Інші ключові ADAS
Інші ключові ADAS
Новий набір ADAS Renault Kardian також включає систему допомоги при рушанні на підйомі, яка автоматично спрацьовує, коли автомобіль зупиняється на схилі більше трьох градусів. Ця система запобігає відкочуванню автомобіля назад, автоматично застосовуючи гальма, коли водій знімає ногу з педалі гальма, щоб натиснути на педаль акселератора. Вона утримує автомобіль нерухомим протягом двох секунд, перш ніж відпустити гальма. Крім того, системи обмеження швидкості і круїз-контролю дають водієві більше спокою і допомагають зменшити витрату пального і втому під час тривалих поїздок.
6 подушок безпеки для всебічного захисту
6 подушок безпеки для всебічного захисту
Пасивна безпека також є високим пріоритетом для нового Renault Kardian, оскільки він оснащений шістьма подушками безпеки - водія, переднього пасажира, бічними та шторками безпеки. Структура кузова посилена спереду, щоб зменшити силу удару в разі лобового або бокового зіткнення. Крім того, в критичних ситуаціях під час руху втручається електронна система курсової стійкості (ESC), яка виявляє, що автомобіль рухається не туди, куди спрямовує водій.
Підвищене задоволення від водіння

Абсолютно новий Renault Kardian відкриває нову модульну платформу Групи Renault в Бразилії. Він є найкращим у своєму сегменті за показниками споживання пального та викидів CO2 завдяки новому 1,0-літровому двигуну з турбонаддувом потужністю 125 к.с. та 220 Нм, що поєднується з коробкою передач EDC з подвійним зчепленням. Механічна комбінація, нечувана в Латинській Америці.

Перша серійна модель на новій модульній платформі Групи Renault

Renault - французький бренд номер один у світі, зосереджений на чотирьох промислових і комерційних центрах - Латинській Америці, Північній Африці-Туреччині, Індії та Південній Кореї.

З огляду на ці ринки, Група Renault розробила унікальну модульну платформу, яка є основою для проектування та виробництва автомобілів "à la carte". У майбутньому вона дозволить розробити сім міжнародних автомобілів, які збиратимуться в чотирьох промислових регіонах Групи - Латинській Америці, Туреччині, Марокко та Індії.

Високий ступінь гнучкості цієї платформи дозволить пропонувати дуже різні кузови та силуети, з довжиною автомобіля від 4 до 5 метрів, чотирма варіантами колісної бази (розміром від 2,6 до 3 метрів), а також трьома варіантами довжини заднього модуля. Абсолютно новий Renault Kardian є першим - і найкомпактнішим - автомобілем, який отримав вигоду від цієї нової модульної платформи. Як продемонстрував концепт-кар Niagara, представлений одночасно з ним, ця платформа допоможе розробити дуже різноманітні транспортні засоби, такі як великі пікапи та інші привабливі силуети. Важливо відзначити, що нова еволюційна платформа Групи Renault використовуватиме електричну та електронну архітектуру наступного покоління, сумісну з усіма чинними та майбутніми нормами.

Новий двигун з гнучким вибором пального потужністю 125 к.с. з крутним моментом 220 Нм

Новий Renault Kardian буде представлений у Бразилії з новим 1,0-літровим трициліндровим двигуном з турбонаддувом і безпосереднім впорскуванням, що розвиває потужність 125 к.с. (92 кВт) і крутний момент 220 Нм. Цей двигун буде працювати в парі з автоматичною коробкою передач Efficient Dual Clutch (EDC) для оптимального задоволення від водіння.

Ця механічна комбінація, що знижує витрату пального в поєднанні з системою Stop & Start, забезпечує чудову реакцію та підвищену насолоду від водіння з обмеженим рівнем викидів CO2. Її крутний момент 220 Нм забезпечує ефективне та енергозберігаюче водіння.

Автоматична коробка передач з подвійним зчепленням

Як і багато інших європейських моделей бренду, новий Renault Kardian оснащений трициліндровим двигуном 1.0 з турбонаддувом і трансмісією Efficient Dual Clutch (EDC). Ця система використовує два зчеплення для дуже швидкого перемикання передач без переривання крутного моменту, підвищуючи комфорт водіння та чутливість. Водій також може перемикати передачі вручну за допомогою підрульових перемикачів на кермі. Крім того, в цій трансмісії використовується технологія мокрого подвійного зчеплення - конкурентна перевага на латиноамериканському ринку - для оптимізації охолодження зчеплень і продовження терміну їх служби. Ця трансмісія, технічна назва якої DW23, буде першою у світі, що дебютує на ринку Латинської Америки.

Розміри та технічні характеристики

РОЗМІРИ НОВОГО RENAULT KARDIAN

(мм)

Загальна довжина

4,119

Колісна база

2,604

Передній звис

828

Задній звис

687

Габаритна ширина без/з дзеркалами

1,773 / 2,025

Передня колія

1,517

Задня колія

1,509

Висота з дугами на даху / без

1,544 / 1,595

Висота з відкритим люком (без вантажу)

2,050

Висота порогу (без вантажу)

801

Кут наближення/віддалення

20°/36°

Дорожній просвіт (без вантажу)

209

Ширина на рівні ліктів водія і переднього пасажира

1,399

Ширина на рівні ліктів задніх пасажирів

1,406

Ширина на рівні плечей водія та переднього пасажира,

1,394

Ширина на рівні плечей пасажирів заднього ряду сидінь

1,368

Простір над головою в 1-му ряду (звичайний дах/скляний дах)

898

Простір у 2-му ряду (звичайний дах/скляний дах)

878

Максимальна ширина багажника

1,353

Ширина між колісними арками

1,005

Загальна ємність багажника

358 дм3 VDA

410 л

Максимальний об'єм багажника зі складеними задніми сидіннями (V214)

1 304 дм3